Scoutingleider (32) hoeft niet meer de cel in

Print
Scoutingleider (32) hoeft niet meer de cel in

Afbeelding: iStock

Landgraaf - Een 32-jarige man uit Landgraaf is veroordeeld tot 180 dagen celstraf, waarvan 177 voorwaardelijk, omdat hij een seksuele relatie heeft gehad met een 14-jarig meisje.

Verder mag hij geen contact hebben met het slachtoffer en haar ­familie. Bovendien dient hij zich ­binnen een week te melden bij de reclassering en moet hij zich houden aan de voorwaarden die deze instantie aan hem stelt. De proeftijd is twee jaar.

De man was scoutingleider en had vorig jaar tijdens het zomerkamp van de scouting een seksuele verhouding met het meisje. Tevens onttrok hij haar op 4 augustus enkele uren aan het wettig gezag van de ouders. Na de aangifte van de ouders werd de man door de politie op­gepakt en zat hij drie dagen in voorarrest in de cel. Hij hoeft nu dus niet opnieuw de cel in.

Goedkeuring
De relatie vond plaats met goedkeuring van het meisje. Twee weken geleden moest de man in Maastricht voorkomen en eiste de officier van justitie een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank gaat daar niet in mee. Bij het oordeel is onder meer meegewogen dat de man uit Landgraaf werk heeft en een vriendin van zijn eigen leeftijd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen