Scoutingleider (32) hoeft niet meer de cel in

Print
Scoutingleider (32) hoeft niet meer de cel in

Afbeelding: iStock

Landgraaf - Een 32-jarige man uit Landgraaf is veroordeeld tot 180 dagen celstraf, waarvan 177 voorwaardelijk, omdat hij een seksuele relatie heeft gehad met een 14-jarig meisje.

Verder mag hij geen contact hebben met het slachtoffer en haar ­familie. Bovendien dient hij zich ­binnen een week te melden bij de reclassering en moet hij zich houden aan de voorwaarden die deze instantie aan hem stelt. De proeftijd is twee jaar.

De man was scoutingleider en had vorig jaar tijdens het zomerkamp van de scouting een seksuele verhouding met het meisje. Tevens onttrok hij haar op 4 augustus enkele uren aan het wettig gezag van de ouders. Na de aangifte van de ouders werd de man door de politie op­gepakt en zat hij drie dagen in voorarrest in de cel. Hij hoeft nu dus niet opnieuw de cel in.

Goedkeuring
De relatie vond plaats met goedkeuring van het meisje. Twee weken geleden moest de man in Maastricht voorkomen en eiste de officier van justitie een jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank gaat daar niet in mee. Bij het oordeel is onder meer meegewogen dat de man uit Landgraaf werk heeft en een vriendin van zijn eigen leeftijd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →