Mogelijk waarnemend burgemeester in Heerlen

Print
Mogelijk waarnemend burgemeester in Heerlen

Afbeelding: Google

Gouverneur Theo Bovens buigt zich over de vraag of het noodzakelijk is een tijdelijke burgemeester aan te stellen in Heerlen.

Burgemeester Ralf Krewinkel meldde zich deze week voor on­bepaalde tijd ziek. In het gemeentehuis wordt verwacht dat dit voor langere tijd zal zijn.

Bovens heeft fractievoorzitters, griffier en loco-burgemeester Peter van Zutphen uitgenodigd voor een gesprek op 12 maart over de afwezigheid van Krewinkel.

Vinger aan pols
De woordvoerster van Bovens bevestigt dat er snel een gesprek komt, maar doet verder geen mededeling over de inhoud. "Het is gebruikelijk dat de gouverneur de vinger aan de pols houdt met gemeenten waar voor wat langere tijd veranderingen plaatsvinden. Dat is ook hier aan de orde."

Verkiezingen
De fractievoorzitters in Heerlen zeggen te verwachten dat het gesprek zal gaan over de aanstelling van een interim-burgemeester, mede gezien de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

Krewinkel meldde zich deze week voor de tweede keer ziek in verband met de nasleep van de ziekte van zijn zoontje. Daarnaast stopte wethouder Barry Braeken (PvdA) enkele weken geleden plotseling, om persoonlijke redenen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →