Roda dieper in zorgen na bittere nederlaag

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Een dag nadat coach Robert Molenaar zijn contract had verlengd, leed zijn ploeg een bittere nederlaag. Roda verloor vrijdagavond in eigen huis van Heracles (0-3), dat nota bene de eerste uitzege boekte. De Kerkradenaren komen steeds meer in degradatienood.

Nadat de sneeuwschuivers een laatste sprint over het kunstgras hadden getrokken, zocht Roda JC de aanval, in een poging Heracles meteen bij de strot te grijpen. Maar het was de ploeg uit Almelo die de eerste klap uitdeelde. Vansteenkiste maakte een onnodige overtreding en zag even later hoe Kuwas de vrije trap vanaf 25 meter schitterend in het doel kogelde.

Counter
De thuisploeg was zoals zo vaak dit seizoen veroordeeld tot een inhaalrace en probeerde verbeten een bres te slaan in de zwartwitte veste. Maar alleen El Makrini liet met een schot het kleumende publiek even opveren. Heracles rook zijn kans in de counter en sloeg in de 35ste minuut opnieuw hard toe. Peterson mocht ongehinderd de 0-2 in het doel leggen, al leek hij eerst Rosheuvel een duw te geven.

Alles of niets
Waar iedereen bij rust een aanvallende wissel van Molenaar verwachtte, stonden in de tweede helft dezelfde elf aan de aftrap. Na een klein kwartier ploeteren, ging de Roda-coach alsnog alles of niets spelen, met de invallers Ngombo en Van Velzen. Roda kreeg vervolgens kans op kans, maar miraculeus ging de bal er niet in. Bij een handsbal schreeuwde het publiek om een strafschop, maar arbiter Kamphuis gaf die niet. Aan de andere kant pareerde Banggaard een Heracles-schot op de lijn.

Definitief
Na een afgekeurd doelpunt van Heracles startte Roda nog een laatste wanhoopsoffensief. Maar het was Van Ooijen die de wedstrijd met de 0-3 definitief besliste.