Heartbeat in Rodastadion: reanimeren is belangrijk

Print
Kerkrade - Voor aanvang van de wedstrijd Roda JC tegen Heracles klonk vrijdagavond een 'heartbeat' door het Parkstad Limburg Stadion.

De verkleumde toeschouwers op de tribune bootsten met een speciale waaier een hartslag na. Daarmee vroegen ze aandacht voor het reanimeren bij een hartstilstand.

Snel
Elke week worden in Nederland hierdoor driehonderd mensen getroffen. Door snel adequate hulp te bieden met reanimeren kunnen vele mensenlevens gered worden. 

Heracles heeft toegezegd de heartbeat ook in Almelo te houden, om ook daar de mensen te interesseren in reanimeren. Gehoopt wordt dat de actie vervolgens door heel Nederland gaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen