Zelf maken: gezonde(re) popcorn zonder rare E-nummers

Print
Zelf maken: gezonde(re) popcorn zonder rare E-nummers

Afbeelding: iStock

Popcorn is heerlijk bij een avondje Netflixen, maar popcorn uit de winkel is niet echt gezond. Zelf maken is beter. Wij kiezen voor de cheesy variant!

Nodig (voor 2 pers.): 
• half kopje maiskorrels
• 1 eetlepel olie naar keuze
• ¼ kopje fijne Parmezaanse kaas
• halve citroen en wat rasp van de schil
• handje fijn gemalen rozemarijn
• snuf zeezout en peper

Verhit als eerste de olie in een pan, voeg hier de maïskorrels en fijngemalen rozemarijn aan toe. Deksel erop. Als de mais begint te poffen, schudt de pan heen en weer, zodat je snack niet aanbrandt. 
Meng daarnaast het sap van de halve citroen met de Parmezaanse kaas en sprenkel hier wat geraspte citroenschil doorheen. Is de mais inmiddels gepoft? Laat deze dan eerst afkoelen voordat je hier het zelfgemaakte cheesy mengsel doorheen gooit. Voor de liefhebber: nog een snufje zeezout en peper erbij en goed schudden maar die handel! 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen