Vijf jaar cel geëist tegen man die agenten te lijf ging

Print
Vijf jaar cel geëist tegen man die agenten te lijf ging

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

Venlo - Na een lange gevangenisstraf voor overvallen en afpersingen verhuisde crimineel Gerard M. in 2011 van Amsterdam naar het rustige Tegelen. Het lukt nog niet zijn leven te beteren.

Officier van justitie Georges van den Eshof eiste maandag vijf jaar cel tegen M. (43). Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling, belediging en bedreiging. In bijna alle gevallen waren agenten het slachtoffer.

Trauma
M. zei dat hij uit paniek en onmacht handelde. Hij had zijn leven beter op orde nadat hij een huisje en een gezinnetje had gekregen. Volgens hem ging het de laatste tijd echter weer slechter; de naweeën van een getraumatiseerde jeugd. Hij klopte om hulp aan bij huisarts en reclassering, maar kreeg die niet.

Spijt
Hij betuigde spijt aan de agenten en vroeg de rechtbank om een nieuwe kans. Zijn advocaat Yannick Quint meende dat veel verdenkingen niet bewezen konden worden en vroeg de rechtbank een onvoorwaardelijke celstraf op te leggen van maximaal de duur van het voorarrest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen