Albert Heijn komt met slimme inhaker op grap uit de Luizenmoeder

© AVROTROS

Supermarktketen Albert Heijn springt slim in op de hype rondom de AVROTROS-serie De Luizenmoeder. Als blijk van waardering zijn de mokkagebakjes deze week geselecteerd als 35 procentkortingproduct, nadat basisschooldirecteur Anton het afgeprijsde taartje aan juf Helma had gegeven.

AD / Suzanne Borgdorff

In de laatste aflevering van de zondagavond-kijkcijferhit was te zien hoe Anton de jaarlijkse functioneringsgesprekken voerde. Hoewel de nuchtere juf Helma, die al 30 jaar op De Klimop meeloopt, het gesprekje als een pure formaliteit zag, schoof Anton haar direct een gebakje toe. "Ik ben toch niet jarig?", reageerde Helma droogjes. "Het is een blijk van waardering voor al die jaren trouwe dienst", luidde het antwoord van haar onzekere baas. "Als ik naar jou kijk dan zie ik een koorddanseres. Je weet altijd heel goed te balanceren tussen werk en ontspanning."

HilariteitDe niet te missen kortingstickers op het product zorgden voor hilariteit bij de kijkers. En de boodschap van Albert Heijn dat de mokkagebakjes tot en met vrijdag zijn afgeprijsd, leverde dinsdag duizenden reacties op en kan inmiddels op 10.000 Facebooklikes rekenen. "Zeg Hans, ik denk dat we maar een functioneringsgesprek moeten plannen!", grapt ene Cat. "Wel even eerst langs onze winkel, Hans", reageert Albert Heijn.