Albanezen vast na schotenwisseling tijdens inval wietkwekerij

Print
Albanezen vast na schotenwisseling tijdens inval wietkwekerij

Afbeelding: iStock

Geleen - Twee Albanese mannen zitten al ruim drie maanden vast en blijven tot en met 1 juni in voorarrest. Ze worden door het Openbaar Ministerie onder meer verdacht van het schieten op leden van het arrestatieteam tijdens een inval in een hennepkwekerij op 23 november in Sittard.

De rechtbank acht dat gericht schieten op agenten echter niet bewezen. Toch zijn er voldoende andere verdenkingen (schieten, wapenbezit, betrokken bij hennepkweek) om de mannen niet op borgtocht vrij te laten.

Arrestatieteam
In de vroege ochtend van 23 november wilde een arrestatieteam een grote hennepkwekerij aan de Nusterweg in Sittard oprollen, maar viel daarbij – op basis van een onjuiste tip - het garagepand van de buren binnen. De mensen in de naastgelegen wietkwekerij werden door de commotie gealarmeerd. Ze zagen twee politiemensen op het dak van hun loods staan.

Ontsnapt
Volgens officier van justitie Monique Smits werd op die agenten geschoten. Maar bewijzen van gerichte schoten heeft ze niet. Kogelinslagen zijn niet gevonden. Acht mensen zagen kans te ontsnappen, vijf werden er gearresteerd, waarvan drie inmiddels zijn vrijgelaten. Smits bekende gefrustreerd dat het forensisch onderzoek in de zaak nog niet is afgerond, en dat een definitief proces-verbaal wellicht leidt tot andere verdenkingen.

De volgende zitting is op 1 juni. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen