Enorm wapenarsenaal aangetroffen bij Belgische Hells Angels

Print
Bij invallen in clubhuizen van de motorclub Hells Angels in de Belgische provincie Limburg heeft de politie meer dan vijftig wapens aangetroffen, waaronder raketlanceerders en vuurwapens. Ook in Sevenum zijn panden doorzocht.

Ook werden drugs, contant geld, nazi-attributen, munitie en kogelwerende vesten met een politielogo in beslag genomen. Er werden twaalf mensen opgepakt, maakte het federaal parket bekend op een persconferentie.

Helikopters
Er werden woensdagavond achttien adressen doorzocht, onder meer in clubhuizen in Genk en Lanaken, waarbij twee politiehelikopters werden ingezet. In Sevenum deed de Nederlandse politie twee huiszoekingen op verzoek van de onderzoeksrechter in Tongeren, aldus nieuwszender VTM.

Onderzoek
Na gewelddadige incidenten tussen leden en oud-leden van de motorbende werd ruim een jaar geleden een onderzoek ingesteld. Volgens VTM draait dat om afpersing, drugs- en wapendelicten en lidmaatschap van een criminele organisatie. Mede omdat Nederland en Denemarken de druk op motorbendes hebben opgevoerd, zijn ze uitgeweken naar Belgisch-Limburg.

Sevenum
Tijdens de politie-actie tegen de Belgische Hells Angels is ook een locatie in Sevenum doorzocht. Het gaat om recreatiepark De Schatberg, aldus het Federaal Parket.

Eigenaar Ronald Hoppzak bevestigt dit desgevraagd. "Ze hebben me inderdaad op de hoogte gesteld. Het zou gaan om een doorzoeking in een caravan." Het is nog onduidelijk of er aanhoudingen zijn verricht bij De Schatberg. Het Federaal Parket kon woensdag ook nog niet zeggen of er mogelijk wapens zijn gevonden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje