Opknapbeurt voor vervallen kasteel in Heel

Print
Opknapbeurt voor vervallen kasteel in Heel

Afbeelding: Jan Paul Kuit

Het verloederde kasteel en de kapel van Sint Anna Heel worden opgeknapt. Het plan: tientallen particuliere zorgwoningen. En misschien een bierbrouwerij.

Vijfentwintig zorgappartementen in het monumentale – nu nog vervallen – kasteel in Heel. Met 24-uurszorg. Daarnaast dertig nieuwbouwappartementen voor ouderen met een lichte zorgvraag.

Dat is het plan van Ontzorgd Wonen Nederland en Zorghuis Nederland in Heel, dat na zo’n 15 jaar het troosteloze gebied weer glans moet geven.

Restauratie
Het gaat om een investering van dik negen miljoen euro. Naar verwachting kan begin volgend jaar de restauratie en bouw beginnen. Matthijs Wolters van de Blueprint Group, die namens de betrokken partijen spreekt: "Er komt een alternatief voor een verpleeghuis, geen vervanging. Daarbij focussen we ons op het middensegment, de mensen met een kleinere portemonnee.”

Naast de zorgwoningen is het  plan om de kapel onder handen te nemen. Deze plannen zijn nog minder concreet. Gedacht wordt aan een zorghotel, een bed & breakfast, koffiebranderij of bierbrouwerij.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen