Astrid Holleeders boek Judas wordt toneelstuk

Print
Astrid Holleeders boek Judas wordt toneelstuk

Afbeelding: ANP

Judas, de bestseller van Astrid Holleeder, wordt een toneelstuk. Het verhaal over crimineel Willem Holleeder wordt in het theater vertelt vanuit het perspectief van vier vrouwen uit zijn omgeving; zijn zussen, moeder en nichtje.

Renee Fokker gaat de hoofdrol spelen van Astrid Holleeder. Margo Dames speelt zus Sonja, moeder Stien wordt gespeeld door Trudy de Jong. Eva van de Wijdeven vertolkt de rol van de dochter van Astrid, zo meldt de website van de producent Senf Theaterpartners.

Het toneelstuk wordt de derde bewerking van het boek. Er zijn ook twee televisieseries in de maak van het verhaal van Holleeder; Amblin Television maakt een serie voor de Amerikaanse tv en RTL bewerkt het boek tot een zesdelige serie voor Videoland. Judas wordt voor toneel bewerkt door Sofie Kassies. Johan Doesburg doet de regie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen