PvdA'er uit Horst dingt mee naar titel Beste Raadslid

Print
PvdA'er uit Horst dingt mee naar titel Beste Raadslid

Afbeelding: iStock/Beste Raadslid

Horst - Roy Bouten uit Horst is een van de twaalf overgebleven kandidaten die meedingen naar de titel 'Beste Raadslid van Nederland'.

De PvdA'er kreeg in de eerste ronde, waaraan in totaal 338 gemeenteraadsleden meededen, genoeg stemmen om bij de laatste vijftig te eindigen. De jury, bestaande uit campagnebureau BKB, de Volkskrant, omroep WNL en het Periklesinstituut, koos hem en elf anderen uiteindelijk uit die vijftig.

In totaal werden er ruim 33.000 stemmen uitgebracht. Bouten wist er 646 binnen te slepen.

Enthousiasme
De jury zegt over Bouten: "Achter het jonge gezicht zit een ervaren politicus. Inmiddels gaat Roy op voor zijn vierde termijn. Hij heeft in de jaren niets aan enthousiasme en passie voor het bedrijven van politiek ingeleverd. Bij zijn aantreden in 2006 verraste hij al door meermaals met zelf geschreven initiatiefvoorstellen te komen. Dat zijn netjes uitgewerkte plannen; van een hele andere orde van grootte dan de moties of amendementen waar raadsleden normaal hun politiek mee bedrijven."

Vanaf vrijdag kan er op de site www.besteraadslid.nl opnieuw worden gestemd op de overgebleven raadsleden. De vier met de meeste stemmen gaan op zondag 20 maart live op tv en radio met elkaar in debat, waarna een winnaar wordt gekozen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje