Grote storing ABN Amro door DDoS-aanval is voorbij

Print
Grote storing ABN Amro door DDoS-aanval is voorbij

Een man aan het Internet Bankieren met ABN Amro. Het telebankieren van de bank kampt met een storing door een DDoS-aanval. Afbeelding: ANP XTRA

ABN Amro kampte vrijdagavond met een urenlange storing als gevolg van een DDoS-aanval. Door de aanval lagen internetbankieren, mobiel bankieren, iDeal en de website van de bank plat of werkten heel traag.

Bij een DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met dataverkeer, zodat de server overbelast raakt. De problemen bij ABN Amro begonnen rond 20.00 uur. Volgens een woordvoerder had de bank rond 00.30 alle systemen weer 'up and running". De bank onderzoekt waar de aanval vandaan kwam.

De woordvoerder benadrukt dat geen sprake was van een hack en dat de veiligheid van de digitale en mobiele diensten niet in het geding is geweest. Inmiddels werken alle diensten weer, aldus de bank op Twitter.

Eind januari werden ABN Amro, ING, Rabobank en de Belastingdienst ook al het slachtoffer van een DDoS-aanval.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →