Verborgen camera in Gelderse sauna draaide nog

Print
Verborgen camera in Gelderse sauna draaide nog

Afbeelding: AD

Bij een doorzoeking in de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt heeft de politie een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. De camera was op dat moment nog in werking.

Ook heeft de politie drie niet meer in werking zijnde camera's, de gebruikte plafondplaten en bekabeling voor onderzoek meegenomen.

Deze spullen vormen volgens de politie belangrijke aanknopingspunten in het onderzoek naar hoe en door wie deze beelden openbaar zijn gemaakt. 

Naakte mensen
Beelden van naakte mensen in de kleedkamer van de sauna, ook van oud-speelsters van het Nederlandse handbalteam, zijn terechtgekomen op internet. De eigenaar heeft vrijdag opnieuw aangifte gedaan van hacking, nadat bleek dat er nog steeds naaktbeelden van gasten online te zien waren. Hij deed in februari ook al aangifte dat zijn camerasysteem was gehackt.

Verwijderen
Er zijn inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over de sauna. De politie en het OM houden bij hun onderzoek rekening met diverse scenario’s. De voornaamste site die de beelden openbaar maakte, heeft van de politie de opdracht gekregen de beelden te verwijderen. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →