VVV te laat op stoom om nederlaag te voorkomen

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV heeft het zaterdagavond in de eigen Koel niet kunnen bolwerken tegen het in uitduels ijzersterke Excelsior. De Rotterdammers waren voetballend beter en wonnen terecht met 3-2.

Vanaf de eerste minuut nam Excelsior brutaalweg het initiatief in De Koel. Met Ali Messaoud, Levi Garcia en Mike van Duinen waren de gasten balvast en gevaarlijk. VVV moest zich noodgedwongen beperken tot verdedigen.

Raak
Dat lukte tot in de 35ste minuut, maar toen was het ook meteen raak. Levi Garcia mocht na een versnelling van Excelsior vrij inschieten. Lars Unnerstall had in het Venlose doel geen antwoord.

VVV kreeg iets meer vat op de tegenstander en mocht in de 41ste minuut een corner nemen via Vito van Crooij. Diens inzet werd door Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij steenhard in eigen doel gekopt. Een mazzeltje voor VVV dat tot dat moment eigenlijk alleen gevaarlijk was geweest met een voorzet van Roel Janssen. Die bal viel op de lat.

Counter
Na de hervatting kwam VVV meer en meer in de wedstrijd. Dat leidde echter niet tot kansen voor de Venlonaren. Het was juist Excelsior dat via Van Duinen en Garcia via de counter gevaarlijk was. In de 61ste minuut kon Hicham Faik van zo’n snelle tegenaanval profiteren. Hij schoot van afstand genadeloos hard raak. Unnerstall was kansloos: 1-2.

Tij keren
Met een dubbele wissel in de 69ste minuut probeerde Maurice Steijn het tij voor VVV te keren. Jerold Promes en Romeo Castelen gingen eruit. Torino Hunte en Johnatan Opoku kwamen erin. Aanvallende impulsen dus van Steijn. In de 76ste minuut tekende Opoku voor een van de spaarzame uitgespeelde kansen van VVV. Hij schoot in de handen van Theo Zwarthoed. Ondertussen konden de gasten naar hartelust blijven counteren. Mike van Duinen verzilverde in de 81ste minuut zo’n kans handig: 1-3.

Hoop
Daarna moest VVV wel va banque gaan spelen. Lennart Thy bracht de hoop terug in de Venlose harten; 2-3 met nog zes minuten op de klok. Dat bleek niet voldoende voor de wederopstanding.