Lions naar Final Four, Bevo grijpt ernaast

Print
Lions naar Final Four, Bevo grijpt ernaast

Afbeelding: iStock

De handballers van OCI-Lions hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de Final Four van de BENE-League. In de eigen Stadssporthal in Sittard deed de ploeg z’n plicht door Sporting NeLo te kloppen: 26-22.

Door die zege eindigt Lions op doelsaldo als tweede in de BENE-League. Achilles Bocholt, Initia Hasselt en Fiqas Aalsmeer, dat Bevo met drie treffers achter zich hield, zullen de landskampioen vergezellen volgende week naar Den Bosch.

De thuisploeg kreeg het zeker niet cadeau tegen de Belgische formatie. Lions kwam met vier achter, maar herstelde dat nog voor de rust: 15-13. In het tweede bedrijf konden de gastheren geen afstand nemen van NeLo. Het gaatje bleef lang klein waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Lions neemt het volgende week in de halve finales op tegen Hasselt. Aalsmeer treft Bocholt.

Bevo mist Final Four
Een horrorscenario ontwikkelde zich zaterdagavond in sporthal de Heuf. Herpertz Bevo Hc won van Achilles Bocholt met maar liefst 40-27. En die zege was allerminst gestolen. Bevo gaf alles wat het in zich had, maar het was niet genoeg.

Dat kwam omdat concurrent Aalsmeer met 28-19 van Hurry Up won, Lions van Sporting NeLo met 26-22 en Hasselt gelijkspeelde tegen Visé (28-28). Daardoor grijpt Bevo op doelsaldo (vier treffers tekort) naast een ticket voor het finale weekend.

Mannen Venlo blijven in eredivisie
De mannen van Cabooter HandbaL Venlo blijven in de eredivisie. De ploeg van interim-trainer William Gommans won zaterdagavond met 31-26 van Hellas. Concurrent Aristos won ook van ARBO Rotterdam (22-23), maar de Venlonaren hebben een beter doelsaldo.

Nederlaag Bevo 2
De mannen van Herpertz Bevo 2 verloren de laatste wedstrijd van de competitie in de eredivisie met 32-20 van kampioen Houten. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Bevo was al zeker van handhaving in de eredivisie en Houten pakte vorige week in Geleen tegen Lions 2 de titel.