Treinen Roermond-Sittard rijden weer na urenlange storing

Print
Treinen Roermond-Sittard rijden weer na urenlange storing

Afbeelding: Flickr/Rob Dammers

Na urenlang oponthoud door een technische storing op het baanvak, zijn de treinen tussen Roermond en Sittard zaterdagavond weer gaan rijden.

Rond kwart voor tien reden de eerste treinen weer weg. Het duurt ongeveer een half uur voordat de hele dienstregeling is hersteld

Seinen
Rond drie uur zaterdagmiddag viel het treinverkeer stil door het technisch mankement aan de seinen, tussen Susteren en Sittard.

Reparatie bleek veel meer tijd te kosten dan aanvankelijk werd ingeschat. De verwachte eindtijd van het probleem werd een paar keer opgeschoven en uiteindelijk maar helemaal losgelaten.

Oorzaak
Rond half acht liet spoorbeheerder ProRail via Twitter weten dat de monteurs de oorzaak van de seinstoring nog steeds niet hadden gevonden. Er werd meer gespecialiseerd personeel ingezet om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Gedurende de hele operatie werden stop- en snelbussen ingezet voor de reizigers van Arriva en NS.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →