Degradatie voor gewichtheffers KSV Helios

Print
Degradatie voor gewichtheffers KSV Helios

Afbeelding: iStock

Voor de gewichtheffers van KSV Helios Simpelveld is het avontuur in de Regionalliga West na één seizoen voorbij.

In de goed gevulde thuishaven café Oud-Zumpelveld verloor Helios zaterdag in de vooravond het zinderende erop-of-eronder-duel tegen KG Nordhessen met een luttele kg verschil: 285 kg om 286 kg.

De thuisploeg, die moest aantreden zonder vaste waarde Bente Brauwers die de voorkeur gaf aan een vakantie, liet het met uitzondering van Tim Hollands, die met 92 kg een nieuw PR realiseerde, enigszins afweten op het onderdeel trekken. Halverwege leidde KG Nordhessen met 87.9 kg tegen 66.5.

Top
Op het onderdeel stoten presteerden Erwin Rasing, Tristan Delang, Tim Hollands en bovenal Maastrichtenaar Dempsey Thiele echter top. Thiele, student aan de UM, leek met 136 kg in bloedspannende slotfase de thuisploeg zelfs aan de eindwinst te helpen. Sascha Vogt, de sterkste gewichtheffer van Nordhessen bracht, echter ogenschijnlijk moeiteloos eveneens 136 kg omhoog tijdens zijn laatste beurt. Daarmee trok Nordhessen het allesbeslissende degradatieduel met 1 kg verschil over de streep.

Herstart
KSV Helios moet nu komend een herstart maken in de Oberliga. "We kunnen onszelf niks verwijten, we hebben als team het onderste uit de kan gehaald. Helaas kwam we uiteindelijk een kilo tekort", reageerde Erwin  Rasing die als vaker dit seizoen opnieuw de beste atleet van de wedstrijd was en de meeste punten voor Helios binnenhaalde.