Wolf doodgereden nabij Limburgse grens

Print
Wolf doodgereden nabij Limburgse grens

Afbeelding: Thinkstock

In het Belgisch-Limburgse Opoeteren is zondagochtend een wolf om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Mogelijk gaat het om de wolf die eerder was gesignaleerd en die gisteren twee schapen zou hebben gedood in de regio. Experts denken dat de wolf uit Nederland komt.

Niet Naya
De politiezone Maasland deelde een foto van het verongelukte dier op Twitter, meldt Het Laatste Nieuws. Het omgekomen dier zou niet wolvin Naya zijn, maar een tweede wolf.

 

Dit weekend kwamen er verschillende meldingen binnen over dode schapen en signaleringen van  een wolf. De binnengekomen meldingen kwamen niet  overeen met het gedrag dat wolvin Naya vertoont. Naya loopt sinds enkele weken in het militaire domein van Leopoldsburg rond.

Lees ook: 'Wolf doodt schapen bij Limburgse grens'

Wolf gezien
Twee schapenhouders in de zuidelijke regio ontdekten dit weekend beiden een dood schaap. Beide schapen zijn vermoedelijk gedood door een uit Nederland afkomstige wolf,  denkt de Vlaamse natuurvereniging Landschap vzw. Zaterdag waren er ook verschillende meldingen van mensen in de regio die vermoedelijk een wolf bij daglicht hadden gezien.


De dode schapen en de meldingen doen eerder denken aan een tweede wolf dan aan een uitstap van wolvin Naya, zegt Jan Loos. De Duitse wolvin, door wetenschappers uitgerust met een halsbandzender, leeft al bijna twee maanden tussen honderden schapen, zonder er een poot naar uit te steken. Bovendien staat ze bekend als erg schuw. "Ze komt alleen 's nachts in beweging."

Lees ook en bekijk video: Onrust na doodgebeten schapen: loopt er een wolf rond in Limburg?

Elf dode lammetjes
Vorige week troffen schapenhouders in Limburg elf dode lammetjes aan die volgens hun eigenaars het slachtoffer zijn geworden van een wolf. Mocht de aanval het werk zijn van wolven, dan hebben de schapenhouders in elk geval recht op een schadevergoeding, die in dat geval door de provincie wordt betaald. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →