Blauwe zone Venlo-Oost uitgebreid

Print
Blauwe zone Venlo-Oost uitgebreid

Afbeelding: ANP

Venlo - Een aantal straten in Venlo-Oost wordt toegevoegd aan de dit jaar ingevoerde blauwe parkeerzone.

De gemeente Venlo is van plan in de Zandstraat, Oranjestraat, Rooddorpstraat en Waldeck Pyrmontstraat het gebruik van een blauwe parkeerschijf of ontheffing verplicht te stellen.

Petitie
Bewoners van deze straten riepen de gemeente daar eind januari via een petitie toe op. Volgens de bewoners staan in de bewuste straten veel auto's geparkeerd sinds de invoering van de blauwe zone in Venlo-Oost. Daardoor zouden veel buurtbewoners niet meer in de eigen straat kunnen parkeren.

Gratis
In de vier genoemde straten is parkeren momenteel gratis. In straten die dichterbij het stadscentrum liggen is om (tijdelijk) te parkeren een blauwe schijf of een betaalde ontheffing nodig. Uit een dit jaar gehouden enquete onder bewoners van de Zandstraat, Rooddorpstraat en Waldeck Pyrmontstraat komt naar voren dat een grote meerderheid een blauwe zone wil.

Blauwe zone
De gemeente Venlo laat weten dat na overleg met de wijkraad in eerste instantie is besloten het bewuste gebied buiten de blauwe zones te houden. De gemeente erkent nu dat de parkeeroverlast in de straten daardoor is toegenomen. Daarom worden de vier op korte termijn alsnog aan de blauwe zone toegevoegd. De gemeente werkt nog aan een algehele evaluatie van de invoering van de blauwe zone. Daarvoor wordt een onderzoeksbureau ingeschakeld. Ook wijkraden, bewoners, ondernemers en scholen worden bij de evaluatie betrokken. Op basis van de uitkomst van de evaluatie zullen volgens de gemeente Venlo waar nodig aanpassingen worden gedaan.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje