Spoedoverleg over vermeende banden gemeentesecretaris met Avatar-beweging

Print
Spoedoverleg over vermeende banden gemeentesecretaris met Avatar-beweging

Afbeelding: NRC

Haelen - De fractievoorzitters van Leudal houden maandagavond een ingelaste vergadering over de gemeentesecretaris. Fracties hebben vragen over zijn vermeende banden met de beweging Avatar en over de hoogte van zijn salaris.

Meerdere fracties in de gemeenteraad van Leudal hebben bezorgd gereageerd op een publicatie afgelopen weekeinde in de NRC waarin interim-gemeentesecretaris Han Bekkers van Leudal in verband wordt gebracht met de organisatie Avatar, in het stuk een Scientology-achtige beweging genoemd.

Salaris
Meerdere raadsleden plaatsen verder vraagtekens bij de hoogte van zijn salaris. Volgens het artikel ontvangt de secretaris maandelijks 18.500 euro en 70 euro onkosten per dag. Waarschijnlijk komt de kwestie maandagavond tijdens een ingelaste vergadering van de fractievoorzitters aan de orde. Dat liet de gemeente zondag weten.

Spoedoverleg
Onder meer Ad Thomassen van de VVD had aangedrongen op spoedoverleg. Zijn partij was, zoals meer fracties, onaangenaam verrast door de hoogte van de vergoeding die Bekkers voor zijn werkzaamheden in Leudal zou krijgen. Joost van der Stappen van Progressief Akkoord Leudal (PAL) wil overmorgen in de raadsvergadering een debat over de kwestie. "De verantwoordelijke mensen voor de aanstelling zullen duidelijkheid moeten verschaffen." 

Niet op de hoogte
Ook D66 en het CDA hebben vragen gesteld. De gemeente Leudal was voorheen niet op de hoogte van de Avatar-cursussen die Bekkers heeft gevolgd, blijkt uit een reactie. Burgemeester Arno Verhoeven: "Het gedrag van Han Bekkers, waarover is geschreven, herken ik echter helemaal niet. Daarvan heb ik op de Leudalse werkvloer absoluut niets gemerkt. Ik waardeer de openheid die de heer Bekkers toont richting het bestuur en de ambtelijke organisatie." Bekkers zelf sprak zondag van een vervelende situatie. Hij wil deze week vragen van personeel en politici van Leudal beantwoorden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen