Conflict rond hotel zakenman Benoit Wesly

Print
Conflict rond hotel zakenman Benoit Wesly

Afbeelding: Roger Dohmen

De bekende Limburgse zakenman Benoit Wesly kan hotel Apple Park bij de Geusselt in Maastricht niet verkopen aan het Franse SCI.

De transactie van 14,5 miljoen euro wordt geblokkeerd door een beslag dat vastgoedbemiddelaar Guido Winkels heeft gelegd op het hotel. De rechtbank weigerde in februari dat beslag op te heffen. Het hotel had op 1 maart geleverd moeten worden.

Schadevergoeding
De zakenman nam in 2016 Winkels in de arm om de hotels Derlon en Apple Park te verkopen. Derlon ging dat jaar voor 9,8 miljoen euro van de hand. De verkoop van Apple Park voor 16,5 miljoen euro liet Wesly afketsen, vanwege een geschil over de voorwaarden en omdat hij Winkels ervan verdacht onder één hoedje te spelen met de kandidaat-koper, een Belg. Die accepteerde de afwijzing niet. Hun conflict werd in augustus 2017 beslecht. Wesly betaalde de Belg een schadevergoeding van één miljoen euro.

Ongelijk
De Maastrichtenaar weigert echter de door Winkels geëiste 1,2 miljoen euro verkoopcommissie te voldoen omdat de bemiddelaar hem zou hebben bedrogen. Bovendien zegt Wesly voor Derlon zelf een koper te hebben gevonden. Winkels liet beslag leggen op Apple Park, waarop Wesly naar de rechter stapte. Die stelde de zakenman in kort geding echter in het ongelijk.

Bodemprocedure
Wesly zal nu snel een financiële zekerheid stellen, kondigt zijn advocaat Hubert Savelkoul aan. "Dan is Winkels wettelijk verplicht het beslag eraf te halen." Het conflict zal verder worden uitgevochten in een bodemprocedure. Guido Winkels wil niet reageren: "Het vonnis van de rechter spreekt voor zich."