Vijf doden bij helikoptercrash in rivier New York

Print
Vijf doden bij helikoptercrash in rivier New York

Afbeelding: AFP

Een helikoptervlucht, boven een populaire plek met mooi uitzicht over de skyline van Manhattan, is in elk geval vijf van de zes inzittenden fataal geworden.

Het ongeluk met de Eurocopter AS350 gebeurde rond 19.00 uur lokale tijd. Een voorbijganger heeft het ongeluk gefilmd. Op deze beelden is te zien dat de helikopter een soort noodlanding maakt op het water. Een passagier, de piloot naar later zou blijken, wist zichzelf uit het toestel te bevrijden en kon door een sleepboot in veiligheid worden gebracht. Getuigen beschreven dat de man op eigen kracht uit de helikopter was gekropen en met de handen zwaaide en om hulp riep.

Reddingsdiensten waren snel ter plaatse om de overige passagiers uit het half gezonken toestel te halen. Twee waren op slag dood. De drie overige inzittenden werden zwaar onderkoeld uit het gezonken toestel bevrijd. Zij lagen eerst in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar zijn alsnog aan hun verwondingen overleden.

"Het water is erg koud en het toestel zakte snel weg", zo vertelde de 66-jarige getuige Mary Lee tegen de New York Post. "Toen we hier aankwamen, was het al niet meer te zien."

Vaker ongelukken
Boven New York City cirkelen voortdurend helikopters met onder anderen toeristen, zakenmensen, verkeersverslaggevers en medische teams. Ongelukken zijn daarom niet uit te sluiten. In oktober 2011 kwam een Britse toeriste om het leven die voor haar 40ste verjaardag een tochtje boven de East River maakte. Drie andere passagiers raakten destijds gewond.

In juli 2007 stortte een helikopter neer in de Hudson Rivier met acht mensen aan boord. Niemand raakte gewond. In juni 2005 crashten binnen één week twee helikopters in de East River. Ook daarbij vielen enkel gewonden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen