Vrijgezellenfeest eindigt in vliegtuigcrash, acht jonge vrouwen komen om

Print
Vrijgezellenfeest eindigt in vliegtuigcrash, acht jonge vrouwen komen om

Afbeelding: Instagram

Een groep Turkse vriendinnen die naar Dubai was gevlogen voor een vrijgezellenfeest is met hun privétoestel neergestort in het zuidwesten van Iran. Niemand overleefde het ongeluk. Een van de slachtoffers was een goede vriendin van Yolanthe Sneijder-Cabau.

De  28-jarige Turkse Mina Basaran zou volgende maand in Istanboel in het huwelijk treden. Yolanthe leerde haar kennen toen ze zelf in Turkije woonde in de tijd dat Wesley Sneijder voor Galatasaray voetbalde. "Het is met geen pen te beschrijven hoe intens verdrietig ik ben. Ik wil niet eens geloven dat ik dit bericht nu echt aan het schrijven ben", zo schrijft ze op Instagram. "Mina, mijn lieve engel, ik zal je missen."

Privétoestel
De groep vriendinnen was op de terugweg van het vrijgezellenweekend en vloog met het privétoestel van de Basaran Holding, het bedrijf van de steenrijke vader van Mina, van Dubai naar Istanboel. Het toestel kwam boven Iran in slecht weer terecht en vloog tegen een berg.

Volgens ooggetuigen zouden er vlammen uit de motoren van het vliegtuig zijn gekomen voordat het crashte. Het toestel brandde volledig uit. Naast de acht vriendinnen, waren er nog drie bemanningsleden aan boord.