Na 44 jaar nieuwe zoektocht naar vermiste vrienden uit Asten

Print
Na 44 jaar nieuwe zoektocht naar vermiste vrienden uit Asten

Hans Martens en Piet Hölskens Afbeelding: ED/Tros Vermist

De politie zoekt maandag in Deurne naar de lichamen van Hans Martens (20 jaar) en Piet Hölskens (21), die bijna 44 jaar geleden uit Asten verdwenen.

Ook de auto van Piet, een rode Fiat Coupe 850 met kenteken 15-82-JF wordt opnieuw gezocht, meldt Trouw.

Recherchebureau
Aanleiding voor de nieuwe zoekactie is onderzoek door Judith Houben van het Limburgse recherchebureau Centaur. Zij sprak de afgelopen jaren met getuigen en ook de mogelijke dader.

Getuige
De twee vrienden verdwenen op 16 maart 1974 na een stapavond in en rond Deurne. Nadat ze om drie uur 's nachts café Zanzibar verlieten, werden ze nooit meer gezien. Ook de auto van Piet werd nooit teruggevonden. 

De zaak kwam weer aan het rollen toen er zich in 2012 een getuige meldde die verklaarde dat de mannen dood waren. Daarop werd recherchebureau Centaur ingeschakeld dat opnieuw onderzoek deed naar de zaak.

Geheime relatie
Het scenario dat Houben op het spoor kwam en leidde tot een mogelijke vindplaats, is dat Hans een geheime relatie had met de vrouw van een collega, schrijft de krant. Die zou Hans daarom naar een afgelegen plek hebben gelokt en hem en zijn vriend om het leven hebben gebracht. 

Omdat in 2006 werd besloten dat alle moorden die gepleegd zijn voor 1988 verjaard zijn, wordt de zaak officieel behandeld als een vermissingszaak.

Lees ook: Recherchebureau organiseert stille tocht voor verjaarde moorden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen