Mes in verkiezingsbord CDA

Print
Mes in verkiezingsbord CDA

Afbeelding: De Limburger

Geleen - In een verkiezingsbord langs de Rijksweg Zuid in Geleen is een mes gestoken. De politie heeft het mes verwijderd en veiliggesteld voor mogelijk later sporenonderzoek, bevestigt een woordvoerster.

Het mes werd zaterdag opgemerkt door een rijschoolinstructeur die langs het verkiezingsbord reed. “Ik dacht: wat zie ik nou toch? Toen ben ik omgereden en bleek er toch echt een mes in dat hoofd te staan”, zegt de instructeur, de direct de politie waarschuwde.

CDA
Het ging om een bord in de middenberm van de Rijksweg Zuid, waarop het gezicht van CDA-kandidaat Judith Bühler staat afgebeeld, de nummer twee op de kieslijst van de christendemocraten. Het mes zat in haar voorhoofd.

De politie laat weten dat afhangt van de vraag of er aangifte wordt gedaan of er nader onderzoek volgt.

Akelig
“Dit is wel heel heftig en akelig”, reageert CDA-fractieleider Andries Houtakkers op het incident. Hij gaat er vooralsnog vanuit dat het gaat om baldadigheid en dat er niet meer achter zit. In de fractie zal besproken worden of en hoe hier verder op wordt gereageerd.

Nuchter
Judith Büher zelf reageert nuchter op de kwestie: “Ik zie dit zelf niet als een bedreiging en weet ook niet of ik er aangifte van ga doen. Er staan heel veel verkiezingsborden langs de weg, waarmee dingen kunnen gebeuren.”

Bülher laat weten niet te zijn bedreigd, ook niet via sociale media. Ze gaat uit van een baldadige actie.

In de hele provincie zijn de afgelopen tijd meerdere verkiezingsposters vernield. Lees meer hier.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje