Hulp voor leerlingen na drama met medescholieren

Print
Hulp voor leerlingen na drama met medescholieren

Scholieren staan stil bij de plek van het ongeluk. Afbeelding: Jan Paul Kuit

Echt - Hulpverleners van onder meer slachtofferhulp, het jeugdwerk en het zorgteam van de school vangen sinds maandagochtend leerlingen op van het Connect College in Echt.

De school is in rouw gedompeld. Drie meisjes uit de derde klas van het vmbo raakten vrijdagnacht betrokken bij een auto-ongeluk. Een van de inzittenden, de vijftienjarige Kelly uit Maasbracht, overleed ter plaatse. De drie anderen raakten gewond, van wie een veertienjarig meisje zeer ernstig.

Proefwerkweek
Op school is nu de proefwerkweek begonnen, maar vmbo-directeur Raymond Verjans laat weten dat leerlingen altijd een nieuwe kans krijgen als het ze door deze omstandigheden niet lukt om te leren. "Elk kind reageert anders op zo’n situatie. We proberen daarom zoveel mogelijk hulp te bieden", zegt hij. Maandag is een lokaal ingericht als stilteruimte, waar iedereen bij elkaar kan komen om te rouwen. Er staat een portret van Kelly, omgeven door kaarsen.

Herdenking
De middelbare school werd zaterdagochtend door de politie geïnformeerd over het ongeval, dat vrijdagnacht gebeurde op de Breulderweg in Echt. ’s Middags besloot het coördinatieteam om zondagochtend een herdenkingsbijeenkomst te houden en stuurde hierover een brief aan alle ouders.

Volgens Verjans was het een heel emotionele bijeenkomst waar zo’n 150 leerlingen met of zonder ouders en zo’n 35 leraren bij aanwezig waren. "De impact van zo’n gebeurtenis is enorm groot. Voor de drie betrokken gezinnen, maar ook voor de school en alle verenigingen en clubs waar de meisjes bij betrokken waren", vertelt de directeur.

De politie heeft het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk nog niet afgerond.