Jessica Blaszka tevreden in Polen: ‘Eén grote familie’

Print
Jessica Blaszka tevreden in Polen: ‘Eén grote familie’

Blaszka op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Jessica Blaszka is met haar team AZ Supra Brokers Wroclaw als vierde geëindigd in de afsluitende finaleronde van de Poolse competitie

De Landgraafse worstelaar die zich voorbereid op de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio kwam de afgelopen maanden voor het eerst in haar loopbaan in teamverband uit.

Grote familie
Blaszka noemt het een superleuke ervaring. "Ik ben enorm goed opgevangen, het team voelde als een grote familie en ook de trainers waren top." Blaszka worstelde de afgelopen maanden in twee gewichtklassen: de 48 kilo en de 53 kilo. In beide klassen won de Landgraafse drie wedstrijden en verloor ze er één.

Toelage ingetrokken
Blaszka, Europees kampioen cadetten 2007 (43 kilo), 2008 en 2009 (46 kilo), vice-Europees junioren 2010, brons op het WK dames 2015 is sinds jaren het grootste worsteltalent van Nederland. Als eerste Nederlandse vrouw kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen. De Landgraafse werd in de eerste ronde uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Rio. Omdat ze géén top-8 klassering behaalde raakte ze haar NOC*NSF A-status kwijt en werd haar leef toelage ingetrokken.

Thuiszorg
Blaszka werkt gedeeltelijk in de thuiszorg en is daarnaast ambassadeur van Athleteshop, een online sportwinkel. De afgelopen maanden ontving ze een ook een vergoeding van het Poolse AZ Supra Brokers. Omdat werken en topsport moeilijk te combineren valt, blijft de Landgraafse hopen op een stipendium van sportkoepel NOC*NSF of sponsoring waardoor ze zich volledig kan focussen op de Olympische Spelen van Tokio.