Fortuna morst punten in promotiestrijd tegen tiental De Graafschap

Print
Fortuna morst punten in promotiestrijd tegen tiental De Graafschap

Fortuna-aanvaller Lars Hutten baalt na een gemiste kans. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Fortuna Sittard heeft maandagavond averij opgelopen in de strijd om promotie naar de eredivisie. De ploeg speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap, terwijl concurrent NEC met 2-0 won bij Jong Utrecht.

Fortuna overrompelde De Graafschap vanaf het eerste fluitsignaal en het eerste kwartier leek het doel van de gasten wel een schiettent op de kermis. Goals leverde dat niet op. De eerste de beste vlijmscherpe counter van De Graafschap was daarentegen meteen raak. Daryl van Mieghem bediende Tarik Tissoudali, die de 0-1 maakte.

Periodetitel
De Graafschap - dat met hulp van de concurrentie de derde periodetitel kon pakken - kreeg meer vat op de wedstrijd en kon de aanvalsgolven van de thuisclub een halt toeroepen. Maar vijf minuten na rust had Lisandro Semedo de bal opeens voor het inschieten, maar raakte 'm volledig verkeerd.

Rode kaart
Aan de andere kant kreeg Tissoudali een soortgelijke kans. Özer redde met de voet. Een kwartier voor tijd moest De Graafschap-speler Fabian Serrarens er met rood af na een forse charge op Wessel Dammers. Met een man meer ging Fortuna op zoek naar de gelijkmaker.

Slotoffensief
Hoewel de krachten wegvloeiden na een zware week waarin de Sittardenaren drie wedstrijden afwerkten (waarvan twee op een loodzwaar veld in eigen stadion) persten ze er toch een slotoffensief uit. Perr Schuurs haalde de trekker over: 1-1.

Omdat Jong Ajax en NEC hun wedstrijden wonnen, ziet Fortuna de ploegen boven zich uitlopen.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.