MVV geeft voorsprong uit handen bij Volendam

Print
MVV geeft voorsprong uit handen bij Volendam

Volendam-speler Enzo Stroo tekent voor de 2-1. Afbeelding: OrangePictures

MVV heeft vrijdagavond een zege tegen FC Volendam weggegeven. De Maastrichtenaren kwamen snel op een 2-0 voorsprong, maar zagen de thuisploeg toch nog terugkomen tot 2-2.

MVV begon nochtans uitstekend aan het duel. Jonathan Okita schatte al na twee minuten een steekbal van Christophe Janssens op waarde en tikte de bal onder doelman Hobie Verhulst door: 0-1. Slechts twee minuten later lag de bal van de tweede keer in het net. Een corner van Alessandro Ciranni werd strak binnen gekopt door Shermaine Martina.

Grootste kans
De thuisploeg begreep dat er aangepoot moest worden en zette vanaf de 0-2 meer druk op MVV. Echt indrukwekkend was dat niet, maar de Volendammers kwamen wel een paar keer in de buurt van het doel . De grootste kans in de fase na de doelpunten was weer voor MVV. Een goede steekbal van Kelechi Nwakali werd halverwege de eerste helft tot een voorzet gepromoveerd door Okita. Spits Atilla Yildirim schoot de bal vervolgens in een keer op doel, maar raakte de buitenkant van de paal.

In de schoot geworpen
FC Volendam leek onmachtig, maar kreeg de aansluitingstreffer eigenlijk in de schoot geworpen. Vijf minuutjes voor tijd begon Steven Pereira met de bal te lopen, maar hij verloor de bal in een duel. In de directe tegenstoot wist Volendam-clubtopscoorder Enzo Stroo de bal simpel achter doelman Michael Verrips te krijgen.

Veel kansen
Volendam kwam na de rust beduidend beter uit de startblokken. Vroeg in de tweede helft volgden nog waarschuwingsschoten van opnieuw Stroo en Kevin Visser. Nadat Okita een grote kans op de 1-3 liet liggen reeg Volendam de mogelijkheden aan elkaar. Het leek een kwestie van tijd tot de gelijkmaker zou vallen. Dat gebeurde dan ook in de 68ste minuut. Een aanval over de linkervleugel werd koelbloedig afgemaakt door Nick Doodeman: 2-2.

Na de 2-2 liet Volendam niet veel meer zien, maar MVV was ook niet sterk genoeg om een doelpunt te forceren. Al kreeg Joeri Schroijen drie minuutjes voor tijd de kans op de winnende treffer op een presenteerblaadje. Van dichtbij schoot bij over het doel.

Bij MVV maakte Ricardo Ippel zijn rentree. Na een slepende blessure stond hij oor het eerst sinds 3 november weer op het veld.