Zitskiër Jeroen Kampschreur pakt goud op Supercombinatie

Print
Zitskiër Jeroen Kampschreur pakt goud op Supercombinatie

Afbeelding: AFP

Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft goud gewonnen op de supercombinatie bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang.

Op de piste in Jeongseon won hij met overmacht het slalomonderdeel, nadat hij de derde tijd had neergezet op de Super G. De achttienjarige Leiderdorper stond na de super-G op de derde plaats, maar gleed daarna op hoog tempo en zonder fouten als snelste langs de poortjes van de slalom en pakte zo de titel. Kampschreur is regerend wereldkampioen op de reuzenslalom, de slalom en de combinatie.

Kampschreur kwam tot een totaaltijd van 2.11,59. De Fransman Frédéric François gaf 1,32 seconden toe en eindigde als tweede, de Noor Jesper Pedersen moest op 2,15 genoegen nemen met brons. Niels de Langen werd achtste. Hij gaf bijna 7 tellen toe op de winnaar, die vorig jaar bij de WK in Italië liefst drie wereldtitels veroverde (slalom, reuzenslalom en supercombinatie). 

Kampschreur, die werd geboren zonder scheenbenen en daardoor al op jonge leeftijd in een rolstoel belandde, bezorgde de Nederlandse equipe de tweede gouden medaille in Pyeongchang. 

Snowboard
Bibian Mentel zegevierde een dag eerder al op de snowboardcross. Kampschreur gaat de komende dagen op de slalom en reuzenslalom op jacht naar meer medailles. De Zuid-Hollandse tiener kende een tegenvallende start van de Paralympics met een val op de afdaling en een zevende plek op de super-G, maar sloeg op de supercombinatie wel toe.

Anna Jochemsen (staand) zag haar kansen op eremetaal vervliegen door een val op de slalom. Ze stond na de super-G op de vijfde plaats. Jeffrey Stuut ging ook onderuit op het tweede onderdeel. Zitskiester Linda van Impelen miste een poortje en was daardoor kansloos voor de medailles.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen