Ouderen Venray vrezen terugloop ziekenhuiszorg

Print
Ouderen Venray vrezen terugloop ziekenhuiszorg

Afbeelding: iStock

Venray - Een groep ouderen in Venray maakt zich ernstig zorgen over de ziekenhuiszorg in de gemeente. In een brandbrief eisen ze actie van burgemeester en wethouders.

Aanleiding is de onzekere toekomst van de ziekenhuiszorg in Venray. VieCuri gaat fuseren met het ziekenhuis in Roermond en weet nog niet wat de gevolgen voor Venray zijn. Een bestaand nieuwbouwplan is in ieder geval in de ijskast gezet.

Gezondheidszorgwethouder Anne Thielen zei onlangs in De Limburger geen actie te kunnen ondernemen zolang niet duidelijk is wat VieCuri met het Venrayse ziekenhuis gaat doen.

Onbegrijpelijk
Harry Cunnen en Jan van den Elsen van het Senioren Café, dat achttien leden telt, vinden die passieve houding onbegrijpelijk. "Het héle gemeentebestuur is aan zet en moet zijn mening geven, niet alleen de wethouder van Volksgezondheid. Zoals het zich ook inzet voor beter onderwijs, zo moet het gemeentebestuur zich ook een mening vormen over de gezondheidszorg", zegt Cunnen in een toelichting op de brandbrief.

Grondwet
De senioren verwijzen zelfs naar de Grondwet, waarin de overheid wordt verplicht te zorgen voor goede gezondheidszorg. Volgens Cunnen en Van den Elsen wordt de gezondheidszorg in Venray steeds meer ondermijnd. Dat is vijftien jaar geleden al begonnen toen een aantal voorzieningen, zoals de eerste hulp, naar Venlo werd verplaatst. 

In een reactie zeggen B en W dat zij de brandbrief van de senioren volgende week dinsdag bespreken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →