Paters eisen dat Jan Linders bier-affaire rechtzet

Print
Paters eisen dat Jan Linders bier-affaire rechtzet

Afbeelding: HBvL

De boze paters van de Sint- Sixtusabdij in Westvleteren eisen dat de Limburgse supermarktketen Jan Linders binnen een week een persbericht de deur uit doet.

Daarin moet aan media en publiek worden meegedeeld dat de keten geen toestemming van de abdij had om het trappistenbier uit Westvleteren te verkopen.

Aangetekend
Dat schrijft de raadsman van de paters in een aangetekende brief aan de directie van Jan Linders. De Belgische paters hebben een conflict met de supermarktketen omdat deze vorige week trappistenbier verkocht dat de paters alleen aan particulieren verkopen aan de poorten van de abdij. Het is dus niet bedoeld voor de handel.

Jan Linders bood drie soorten trappistenbier aan voor 9,95 euro per flesje. Klanten mochten maximaal twee flesjes kopen om zo veel mogelijk bierliefhebbers van dit speciale biertje te laten genieten, liet Jan Linders toen weten.

Twee euro
De paters, die het bier voor nog geen twee euro per fles verkopen, wisten echter van niks en hadden ook geen toestemming gegeven voor de verkoop in de supermarkt.

"De abdij Sint-Sixtus wenst niet dat haar product tegen dergelijke woekerprijzen wordt aangeboden, waardoor de goede naam en faam in het gedrang wordt gebracht. U weigert duidelijk te maken via welke weg u aan deze kratten bent gekomen", schrijft de advocaat aan Jan Linders. "Uw supermarktketen biedt dus op ongeoorloofde wijze de producten van mijn cliënt aan."

Niet gediend
De paters zijn niet gediend van het statement dat Jan Linders op de website heeft geplaatst. Daarin heeft het bedrijf het volgens de advocaat over "sterk betwijfelbare ‘goede intenties’ en het ‘betreuren’ van ‘teleurstelling’ bij de abdijgemeenschap."

Jan Linders wil niet meer op de kwestie reageren zolang deze nog loopt.