Nepagenten die 13-jarige thuis vastbonden bij overval gefilmd

Print
Ospel - De politie heeft een video vrijgegeven van de nepagenten die in augustus een woningoverval in Ospel pleegden.

De bewakingsbeelden waren dinsdagavond te zien bij het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht.

Alleen thuis
Drie overvallers vielen rond acht uur 's avonds een woning aan de Klaarstraat binnen waar een duurzaam pluimveebedrijf is gehuisvest. Met een stormram forceerden ze de deur. Een jongen van dertien was alleen thuis tv aan het kijken. Zijn ouders en twee zussen waren op dat moment naar een wielerronde in de buurt. Eenmaal binnen richtten de dieven een pistool op het hoofd van de tiener. Bovendien werd hij getiewrapt. 

Vader naar huis
Een fietser die langs het huis reed, zag de mannen de woning binnenvallen en vertouwde het zaakje niet. De vader van de jongen werd ingelicht en hij ging samen met de man die hem belde direct terug naar de woning. Bij aankomst werden ook zij bedreigd en vastgebonden. De overvallers stalen hun dure Rolex- en Breitlinghorloge. 

Gestolen BMW
De door de overvallers gebruikte gestolen BMW is brandend teruggevonden op de Sportcentrumlaan in Sittard. Omdat de auto niet volledig was uitgebrand, kon de politie nog sporenonderzoek doen. De BMW reed rond met gestolen kentekenplaten van auto’s uit Landgraaf en Venray. 

Eén verdachte is inmiddels opgepakt in Sittard, al is hij inmiddels op bevallingsverlof. De andere twee overvallers zijn nog voortvluchtig.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee