Grote nachtelijke brand op bedrijventerrein Voerendaal

Print

Afbeelding: Arnaud Nilwik

In Voerendaal is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken in een grote loods op het bedrijventerrein Lindelaufer Gewande.

In de loods is volgens de brandweer een autosloperij gevestigd. Het vuur ontstond rond half drie door nog onbekende oorzaak.

De brandweer schaalde snel op van middelgrote naar grote brand. Korpsen uit onder meer Valkenburg, Heerlen, Hulsberg, Schinnen, Meerssen en Brunssum werden opgeroepen.

Rook
Rond kwart voor vier was het vuur onder controle. Omwonenden kregen in de tussentijd het advies om ramen dicht te houden, vanwege de vele rook.

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden, maar de schade is groot.


 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen