Autosloperij nacht voor executieveiling in vlammen op

Print
Autosloperij nacht voor executieveiling in vlammen op

Afbeelding: Nifoma

De autosloperij in Voerendaal die in de nacht van dinsdag op woensdag verwoest werd door een grote brand, zou woensdagochtend verkocht worden bij executieveiling.

De twee loodsen waren eigendom van een van de twee broers die vorig jaar door de gemeente Voerendaal gedwongen werden hun chalets van het betreffende terrein weg te halen, omdat ze een huurachterstand van vijftig maanden te laat hadden weggewerkt.

Gedwongen verkoop
Buiten de loodsen staat het perceel zo goed als leeg. Het terrein inclusief loodsen zou woensdagochtend bij executieveiling (een gedwongen verkoop) worden verkocht. Maar de nacht voor de veiling gingen de loodsen dus in vlammen op.

Lees ook: 'Criminaliteit verbijsterend bij woonwagenkamp'

Invallen
De laatste jaren werden er ook meerdere invallen gedaan op het terrein. Daarbij werden onder meer twee auto’s, een vuurwapen, hennep, een gestolen scooter, gestolen kentekenplaten, verstopt contant geld, juwelen en audio- apparatuur in beslag genomen.

De brand ontstond rond half drie in de nacht door nog onbekende oorzaak. Rond kwart voor vier was het vuur dankzij de inzet van meerdere brandweerkorpsen onder controle. Er vielen geen gewonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →