‘Oplossing’ voor slepend conflict rond stal Meijel

Print
‘Oplossing’ voor slepend conflict rond stal Meijel

Afbeelding: iStock

Meijel - Een meerderheid van de gemeenteraad van Peel en Maas heeft een ‘oplossing’ bedacht voor het slepend conflict rond de ongewenste uitbreiding van een varkensstal in Meijel.

In ruil voor een vergunning voor een nieuwe stal eist de gemeenteraad dat varkenshouder John Verhoijsen een luchtwasser plaatst in de oude stallen. Zo’n installatie vangt stoffen af die het milieu aantasten.

Steun
Het voorstel van de coalitiepartijen Lokaal Peel en Maas, VVD en PvdA/GroenLinks kreeg dinsdagavond steun van alle partijen, met uitzondering van  het CDA. Fractievoorzitter Wim Hermans van het CDA hekelde de ‘oplossing’. Hij stelde dat de overheid geen betrouwbare partner is als die tijdens het spel de regels verandert.

Eerder had de Raad van State al bepaald dat de uitbreiding voldoet aan de wet- en regelgeving en niet kan geweigerd kan worden. De gemeenteraad nam daar geen genoegen mee. Hij vreest dat naburige glastuinders last krijgen van de stal en weigert tot nog toe medewerking te verlenen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →