Bagagekosten vliegmaatschappijen flink hoger

Print
Bagagekosten vliegmaatschappijen flink hoger

Afbeelding: iStock

De kosten van vliegtuigbagage nemen schrikbarend toe. Niet alleen rekent de luchtvaart steeds meer geld voor in te checken ruimkoffers, ook voor te veel handbagage moet vaker worden bijbetaald.

Die eisen worden meestal ’stilzwijgend’ ingevoerd, zodat veel reizigers op de luchthaven voor vervelende verrassingen komen te staan. Dat blijkt uit onderzoeken van ticketsites WeFlyCheap en Tix, meldt De Telegraaf.

Variabel
Zij zetten de prijzen en voorwaarden van een twintigtal vliegmaatschappijen op Schiphol op een rijtje. "De laatste vijf jaar is een ruimkoffer gemiddeld 60 procent duurder geworden. Opvallend is dat veel maatschappijen ook variabele kosten hanteren, afhankelijk van kilo’s, vliegdatum, bestemming en afstand. Dat kan zomaar veertig euro schelen", zegt Tix-manager Wiep Knol.

Een andere trend is volgens hem dat er niet meer alleen extra betaald moet worden op Europese vluchten, maar bovendien op bepaalde verre reizen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →