De Gezondheidsuniversiteit verdiept

De Gezondheidsuniversiteit verdiept

Afbeelding: BL

In samenwerking met de Brightlands Maastricht Health Campus organiseert de Gezondheidsuniversiteit van het Maastricht UMC+ een verdiepingsreeks met als doel inzicht te bieden in de wetenschappelijke voortgang en de implicaties van wetenschappelijk onderzoek voor het algemene publiek. Gedurende drie avonden, gehouden op Brightlands Maastricht Health Campus, kunt u kennis maken met nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en gezondheidszorg. Diverse onderzoekers, artsen en bedrijven bieden u op deze avonden een afwisselend en prikkelend programma door middel van demo’s en presentaties.

Programma

Elke avond staat in het teken van ontwikkelingen en onderzoek binnen verschillende gebieden van de gezondheidszorg. De avonden starten met een plenaire lezing, gevolgd door een pauze met koffie/thee/fris. Tot slot wordt het tweede deel van het programma ingevuld aan de hand van het centrale thema van die avond.

Avond 1 - 14 maart

De eerste avond zal in het teken staan van innovatieve beeldvorming, waarbij prof. dr. Ron Heeren (directeur van onderzoeksinstituut M4I) en prof. dr. Joachim Wildberger (hoofd van de vakgroep Radiologie van het Maastricht UMC+) zullen komen spreken. Vervolgens volgt er een lezing en rondleiding bij Scannexus, een Ultra-High-Field MRI-centrum, door Job van den Hurk (MRI Data Scientist).

Avond 2 - 21 maart

Tijdens de tweede avond gaan we in op precisiegeneeskunde in de oncologie. Dr. J. Theys zal komen spreken over 'De bacterie als paard van Troje in de strijd tegen kanker'. We sluiten de avond af met een bedrijvencarrousel met dr. Cristianne Rijcken (CSO van CristalTherapeutics: instituut voor nanomedicatie) en dr. Wilfred Germeraad (CSO van CiMaas: instituut voor immunotherapie).

Avond 3 - 28 maart

De laatste avond staat in het teken van de regeneratieve geneeskunde. Er zal een lezing zal worden verzorgd (in het Engels) door prof. dr. Lorenzo Moroni (hoofdonderzoeker onderzoeksinstituut MERLN) over ‘Successes and Challenges in Regenerative Medicine’, gevolgd door drs. Hans de Munter (CEO van Neuroplast: instituut voor stamceltherapie in het ruggenmerg). Ter afsluiting wordt een interactieve sessie verzorgd door prof. dr. Klasien Horstman (hoogleraar filosofie van de gezondheidszorg).

Meer informatie over inschrijven, kosten en locatie:

https://brightlands.com/events/2018/de-gezondheidsuniversiteit-verdiept

Lees meer op de website van Brightlands