Veel steun voor bedreigde burgemeester Voerendaal

Print
Veel steun voor bedreigde burgemeester Voerendaal

Wil Houben. Afbeelding: Archief De Limbuger

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die onlangs werd bedreigd met een vuurwapen, kan rekenen op veel steun van collega-politici.

Uit het hele land wordt geschokt gereageerd op het nieuws over de ernstige bedreiging

Support
"Wat collega Wil Houben heeft moeten doormaken, is vreselijk", uit burgemeester Hans Gilissen van Venray zijn steun. "Alle support voor hem!" Onno Hoes, waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer, is geschokt. "Wat een drama", twittert de voormalig burgervader van Maastricht, die zich hardop afvraagt waar het heen gaat met de samenleving. Sebastiaan van 't Erve, burgemeester van Lochem, roept op Twitter op Houben te steunen. "Lief Twitter, de burgemeester van Voerendaal is bedreigd met een vuurwapen. Dat is onacceptabel. Ik steun hem volledig zodat hij de openbare orde en veiligheid daadkrachtig kan blijven handhaven. Doet u mee?"

Lees ook: De burgemeester als mikpunt van bedreigingen

Onacceptabel
Ook diverse Tweede Kamerleden zijn onthutst door de bedreiging van de burgemeester. "Onacceptabel en verschrikkelijk", noemt D66-politica Monica den Boer de actie. VVD-Kamerlid Arno Rutte benadrukt dat 'we niet mogen zwichten voor geweld'. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren en gouverneur Theo Bovens spraken eerder al hun steun uit aan Houben.

Onderzoek
Het is nog volstrekt onduidelijk wie Houben heeft bedreigd en met welk motief. Justitie wil slechts kwijt dat het onderzoek gaande is en dat er nog geen verdachten zijn opgepakt. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat "passende ondersteuning is geregeld" voor de burgemeester.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen