Veel steun voor bedreigde burgemeester Voerendaal

Wil Houben.© Archief De Limbuger

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die onlangs werd bedreigd met een vuurwapen, kan rekenen op veel steun van collega-politici.

Redactie

Uit het hele land wordt geschokt gereageerd op het nieuws over de ernstige bedreiging.

Support"Wat collega Wil Houben heeft moeten doormaken, is vreselijk", uit burgemeester Hans Gilissen van Venray zijn steun. "Alle support voor hem!" Onno Hoes, waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer, is geschokt. "Wat een drama", twittert de voormalig burgervader van Maastricht, die zich hardop afvraagt waar het heen gaat met de samenleving. Sebastiaan van 't Erve, burgemeester van Lochem, roept op Twitter op Houben te steunen. "Lief Twitter, de burgemeester van Voerendaal is bedreigd met een vuurwapen. Dat is onacceptabel. Ik steun hem volledig zodat hij de openbare orde en veiligheid daadkrachtig kan blijven handhaven. Doet u mee?"

Lees ook: De burgemeester als mikpunt van bedreigingen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OnacceptabelOok diverse Tweede Kamerleden zijn onthutst door de bedreiging van de burgemeester. "Onacceptabel en verschrikkelijk", noemt D66-politica Monica den Boer de actie. VVD-Kamerlid Arno Rutte benadrukt dat 'we niet mogen zwichten voor geweld'. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren en gouverneur Theo Bovens spraken eerder al hun steun uit aan Houben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OnderzoekHet is nog volstrekt onduidelijk wie Houben heeft bedreigd en met welk motief. Justitie wil slechts kwijt dat het onderzoek gaande is en dat er nog geen verdachten zijn opgepakt. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat "passende ondersteuning is geregeld" voor de burgemeester.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal