Ook snel internet in Noordoost-Limburg: 'Van een Daf 33 naar een Ferrari'

Print
Ook snel internet in Noordoost-Limburg: 'Van een Daf 33 naar een Ferrari'

Eerder werd in het buitengebied van Neer al glasvezel aangelegd. Afbeelding: John Peters

Venlo / Posterholt / Gennep / Venray / Horst / Panningen / Maasbracht - Ook het platteland in Noordoost-Limburg kan vóór 1 januari 2020 snel internet hebben.

Het gaat om burgers en bedrijven in de buitengebieden van de gemeenten Bergen, Venlo, Beesel, Roermond en Roerdalen. In Gennep, Venray en Horst aan de Maas zijn lokale initiatieven om  glasvezel te realiseren.

Vergoeding
De aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordoost-Limburg start als meer dan de helft van de 5600 adressen een abonnement afsluit. Bovenop de abonnementskosten is een vaste vergoeding van vijftien euro per maand verschuldigd of eenmalig 1900 euro. In Noordwest-Limburg, tussen Peel en Maas en Maasgouw, wordt eenzelfde project uitgevoerd. Komende zaterdag start de campagne om abonnees te werven.   

Optimistisch
Het netwerk wordt aangelegd door EQT Infrastructure, onder de noemer ‘Glasvezel buitenaf’. Het initiatief is van de provincie Limburg. Gedeputeerde Hans Teunissen (D66, Mediabeleid) is optimistisch dat er voldoende belangstelling is om het glasvezelnetwerk aan te leggen. “Er zijn nu nog veel mensen verstoken van snel internet. Zij hebben straks het gevoel dat ze overstappen van een Daf 33 naar een Ferrari.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →