Gigapot Nutella? Wip even de grens over

Print
Gigapot Nutella? Wip even de grens over

Afbeelding: RV Facebook

Ben jij een Nutella-fan? Hou je van grote hoeveelheden? Dan is een 'normale' pot wellicht niet groot genoeg voor jou. Een Duitse supermarkt, net over de grens bij Venlo, heeft sinds kort potten Nutella van drie kilo in het assortiment. "De fans komen van ver."

Volgens de uitbaters van de supermarkt Edeka Raber in het Duitse Neukirchen-Vluyn, op een half uurtje rijden vanaf Venlo, kregen ze regelmatig van klanten de vraag of er geen grotere potten van Nutella beschikbaar waren. "Daarom bestelden we deze megapotten voor een speciale actie'', vertelt uitbater Tobias Skiba (33) aan Neue Rhein Zeitung.

Sinds zaterdag zijn de potten van drie kilo te koop, en dat zorgt voor een stormloop op de winkel, zegt de man. "Ze komen zelfs vanuit Dortmund.'' Dat ligt op een uurtje rijden van zijn winkel, ongeveer even ver als vanuit Eindhoven. Vanuit Rotterdam duurt de rit ongeveer twee uur. Tobias Skiba is nu van plan om de choco-emmers permanent in zijn winkel aan te bieden. Ze kosten 29,99 euro.

In Nederland zijn de 3 kilo potten verkrijgbaar bij HANOS, Makro en Metro. Om hier te kunnen winkelen is wel een pas nodig die bedrijven kunnen aanvragen. Gelukkig zijn de potten ook bij Plus Ton Hengst in Best voor de gewone burger verkrijgbaar en kosten ze 19,99 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →