Doodrijder Sittards gezin moet de cel in

Print
Doodrijder Sittards gezin moet de cel in

Afbeelding: Wiesbaden112

Geleen - Een Duitse rechtbank heeft een 34-jarige Poolse chauffeur veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Op de Duitse snelweg kwamen daardoor een vader (53), zijn vrouw (51) en hun dochter van twintig jaar uit Sittard om het leven. De Pool was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol.

Vrachtwagen
Hij reed eind september vorig jaar met zijn kleine vrachtwagen op de A67 tegen het verkeer in toen hij ter hoogte van Rüsselsheim frontaal op de Nederlandse auto botste. De bestuurder, zijn vrouw en hun dochter kwamen om.

Zwaargewond
De Pool, die 3,09 promille alcohol in zijn bloed had, raakte zelf zwaargewond. De rommel op de weg veroorzaakte daarna nog meer ongevallen, waardoor diverse mensen gewond raakten. De Pool zei spijt te hebben van zijn daad en verontschuldigde zich tegenover de nabestaanden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →