Zes tips over gewelddadige woningoverval Ospel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie heeft na het tonen van beelden van een gewelddadige woningoverval in Ospel zes tips binnengekregen over de zaak.

Redactie

Bewakingsbeelden van de beroving afgelopen augustus werden dinsdag getoond in Opsporing Verzocht. Te zien is hoe de drie rovers verkleed als agenten bij het huis aan de Klaarstraat aankomen.

Alleen thuisDe nepagenten vielen de woning rond acht uur 's avonds binnen door de deur met een stormram te forceren. Een jongen van dertien was op dat moment alleen thuis tv aan het kijken. Zijn ouders en twee zussen waren naar een wielerronde in de buurt. Eenmaal binnen richtten de dieven een pistool op het hoofd van de tiener. Ze bonden zijn handen vast met tiewraps.

Vader naar huisEen fietser die langs het huis reed, zag de mannen de woning binnenvallen en vertouwde het zaakje niet. De vader van de jongen werd ingelicht en hij ging samen met de man die hem belde direct terug naar de woning. Bij aankomst werden ook zij bedreigd en vastgebonden. De overvallers stalen hun dure Rolex- en Breitlinghorloge. Gestolen BMWDe door de overvallers gebruikte gestolen BMW is brandend teruggevonden op de Sportcentrumlaan in Sittard. Omdat de auto niet volledig was uitgebrand, kon de politie nog sporenonderzoek doen. De BMW reed rond met gestolen kentekenplaten van auto’s uit Landgraaf en Venray. Eén verdachte werd inmiddels opgepakt in Sittard, al is hij inmiddels op bevallingsverlof. De andere twee overvallers zijn nog voortvluchtig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal