Zes tips over gewelddadige woningoverval Ospel

Print
Ospel - De politie heeft na het tonen van beelden van een gewelddadige woningoverval in Ospel zes tips binnengekregen over de zaak.

Bewakingsbeelden van de beroving afgelopen augustus werden dinsdag getoond in Opsporing Verzocht. Te zien is hoe de drie rovers verkleed als agenten bij het huis aan de Klaarstraat aankomen.

Alleen thuis
De nepagenten vielen de woning rond acht uur 's avonds binnen door de deur met een stormram te forceren. Een jongen van dertien was op dat moment alleen thuis tv aan het kijken. Zijn ouders en twee zussen waren naar een wielerronde in de buurt. Eenmaal binnen richtten de dieven een pistool op het hoofd van de tiener. Ze bonden zijn handen vast met tiewraps. 

Vader naar huis
Een fietser die langs het huis reed, zag de mannen de woning binnenvallen en vertouwde het zaakje niet. De vader van de jongen werd ingelicht en hij ging samen met de man die hem belde direct terug naar de woning. Bij aankomst werden ook zij bedreigd en vastgebonden. De overvallers stalen hun dure Rolex- en Breitlinghorloge. 

Gestolen BMW
De door de overvallers gebruikte gestolen BMW is brandend teruggevonden op de Sportcentrumlaan in Sittard. Omdat de auto niet volledig was uitgebrand, kon de politie nog sporenonderzoek doen. De BMW reed rond met gestolen kentekenplaten van auto’s uit Landgraaf en Venray. 

Eén verdachte werd inmiddels opgepakt in Sittard, al is hij inmiddels op bevallingsverlof. De andere twee overvallers zijn nog voortvluchtig.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →