Brrr. Gevoelstemperatuur daalt in Limburg naar -15 graden

Foto ter illustratie.© ANP

Pak de dikke truien, handschoenen en sjaals maar weer uit de kast: de gevoelstemperatuur dreigt dit weekend weer plaatselijk onder de -10 graden te duiken.

Navin Bhagwat

De zaterdag wordt het koudst, volgens meteorologe Hanneke Luijting van Weerplaza

KoudstNu is het nog lente-achtig buiten, maar dat gaat in het weekeinde flink veranderen. De temperatuur ligt zaterdag om en nabij het vriespunt, maar door een harde snijdende oostenwind voelt het veel kouder aan dan het is. Luijting zegt dat vooral Limburgers zich goed moeten voorbereiden. "Daar voelt het dan het koudst aan, met gevoelstemperaturen rond de -15 graden.''

Op zondag wordt het overdag iets warmer dan het vriespunt, na een nacht waarin het kwik rond de -5 graden ligt.Natte sneeuwWeerplaza noemt de maximumtemperaturen 'bijzonder laag' voor de tijd van het jaar. Het instituut voorspelt vrijdag zelfs natte sneeuw aan het eind van de middag en in de avond. Plaatselijk kunnen de straten zaterdagochtend bedekt zijn met een dun laagje sneeuw. Weerplaza verwacht niet meer dan 3 centimeter sneeuw.Erger dan eind februari wordt het gelukkig niet. Toen voorspelden experts gevoelstemperaturen van -15 tot -23 graden. Nederland kwam toen in de ban van het schaatsen op natuurijs. Het KNMI waarschuwde voor gladheid door sneeuwval en resten van sneeuw en gaf code geel uit. Met 152 uren zon werd het wel de zonnigste februari ooit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal