Hamilton vreest Red Bull: 'Ze komen met een grote update'

Print
Hamilton vreest Red Bull: 'Ze komen met een grote update'

Afbeelding: AFP

Lewis Hamilton is bang dat Red Bull bij de start van het seizoen, volgende week in Australië, de sterkste wagen zal hebben. De coureur van Mercedes denkt dat de auto van Max Verstappen de nodige updates zal krijgen.

"Ik denk dat dit een spannend jaar wordt. Afgelopen jaar zat er nog een groot gat tussen ons en Red Bull, maar ze kwamen steeds dichterbij. Ik denk dat dit jaar close zal beginnen, daarna gaat overlappen, één team de boventoon gaat voeren en daarna weer overlappen", zo vertelt de wereldkampioen op een bijeenkomst van sponsor Petronas.

Snelste auto
"Ik denk dat Red Bull op dit moment de snelste auto heeft. In potentie. Er komt een update aan waarmee ze twee tot vier tienden gaan winnen, althans dat is wat ik heb gehoord." 

'Enorm spannend'
Hamilton geeft aan dat hij nog steeds erg veel vertrouwen heeft in Mercedes. "Het gaat enorm spannend worden. De filosofie van Red Bull, een wagen met veel downforce, werkt niet overal. Ze zijn normaalgesproken erg langzaam op de rechte stukken, maar supersnel in de bochten."