Emile Roemer niet meer op campagne voor de SP

Print
Emile Roemer niet meer op campagne voor de SP

Afbeelding: ANP/Bart Maat

De nieuwe waarnemend burgemeester van Heerlen, Emile Roemer, is deze week acuut gestopt met campagne voeren voor de SP.

Van hem even geen verkiezingsontbijten in zorgcentra en toespraken in dorpskernen meer.

Geen tijd
"Campagne voeren is niet passend voor een burgemeester. Ook een waarnemer dient boven de partijen te staan", meent de voormalig fractieleider uit de Tweede Kamer. Roemer was een graag geziene gast op het campagnepad van zijn partij. Naast het feit dat hij het niet gepast vindt om in deze tijd de boer op te gaan, heeft hij er naar eigen zeggen ook geen tijd meer voor. "De verkiezingen zijn volgende week al. Ik ga me de komende dagen volledig richten op mijn taak in Heerlen. Daarvoor zal ik me uitgebreid moeten informeren."

Emile Roemer vervangt de komende tijd burgemeester Ralf Krewinkel. Die zit voor onbepaalde tijd thuis vanwege de ernstige ziekte van zijn zoontje. Hij begint komende vrijdag aan zijn klus.

Een uitgebreider interview met Emile Roemer is hier te lezen: 'Heerlen is een gemoedelijke stad met veel potentie'

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen