Leerlingen helpen bij het tellen van stemmen

Print
Leerlingen helpen bij het tellen van stemmen

Roelf Raterink instrueert leerlingen van BC Broekhin die gaan helpen bij het tellen van stemmen. Afbeelding: Jeroen Kuit

Landelijk mogen gemeentes dan wel een tekort hebben aan stemmentellers bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week, in Roermond bieden leerlingen van BC Broekhin uitkomst.

Ongeveer vijftig leerlingen kregen woensdagmiddag een instructie over het stemmentellen en wat ze daarbij moeten doen.

Vrijwillig
Zo werd onder meer besproken wat een geldige stem is en wat niet. De leerlingen, allemaal 18 jaar of ouder, konden zich vrijwillig opgeven om mee te helpen. Voor hun inspanning volgende week woensdagavond krijgen ze een vergoeding van vijftig euro, gelijk aan die van overige stemmentellers.

Telhulp
Het is overigens niet voor de eerste keer dat scholieren als telhulp worden ingezet. In 2009, bij tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Venray vanwege een gemeentelijke herindeling, gebeurde dat ook al.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →