Overval op woning van eigen vader: werkstraf geëist

Print
Overval op woning van eigen vader: werkstraf geëist

Afbeelding: iStock

Geleen - Bij je eigen vader ’s nachts aanbellen om te zorgen dat overvallers naar binnen kunnen. Dat scenario heeft zich vorig jaar afgespeeld bij een woningoverval in Geleen.

Bjorn J. (35) uit Swalmen moest woensdag terechtstaan voor het medeplegen van een woningoverval op zijn eigen ouderlijk huis in Geleen.

De verdachte vertelde aan de rechters in Maastricht hoe hij op 2 augustus vorig jaar ’s nachts met een zielig verhaal bij zijn vader in de Kanariestraat aanbelde. Op dat moment stonden volgens hem drie meegekomen overvallers om de hoek al klaar om via de geopende deur binnen te dringen. Via Bjorn wisten ze dat diens vader veel contant geld in huis had.

Deur dicht
De woningoverval mislukte. De vader wist tijdens een vechtpartij die ontstond met de overvallers de deur dicht te trekken. Officier van justitie Georges van den Eshof eiste een werkstraf van 200 uur tegen J. plus een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Volgens advocaat Kasper Regter van J. is die door de anderen onder druk gezet om mee te werken.

Pepperspray
De vader werd door de overvallers bespoten met pepperspray. Hij liep een bloeduitstorting en blauwe plekken op door klappen. Het contact van de ouders met hun zoon is sinds de overval verbroken.

In totaal stonden in de zaak vijf verdachten terecht. De hoogste straf hoorde de 27-jarige Ronald K. uit Roermond eisen, als oudste van de drie mannen die zouden hebben geprobeerd om binnen te dringen. Tegen hem werd een gevangenisstraf van dertig maanden geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Uitspraak op 28 maart.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →