Nieuw dancefestival in Landgraaf strikt dj Steve Aoki

Print
Het nieuwe dancefestival Neverland, dat 14 en 15 juli plaatsvindt op het terrein van Pinkpop in Landgraaf, heeft onder anderen de Amerikaanse dj Steve Aoki gestrikt.

Dat is woensdagavond bekendgemaakt. Voor de eerste editie gokt de organisatie op 10.000 bezoekers per dag.

Verder op het programma onder meer een dj-set van de Britse elektronische muziekgroep Audio Bullys, de Duitsers Le Shuuk, ASK:ME en Marek Hemmann en de Limburgse dj’s Lucas & Steve en Deepend.

Tomorrowland
Het festival wil een Nederlandse afgeleide creëren van het populaire Belgische Tomorrowland, dat naast ’s werelds belangrijkste dj’s een gigantisch decor heeft. "Nederland is wereldwijd hofleverancier op het gebied van dj’s maar voor een geweldig festival moet je naar onze zuiderburen. Dat wil ik veranderen", zegt organisator Tim Italiaander.

Beleving
“Ik geloof dat dit festival kan slagen omdat bezoekers waar voor hun geld krijgen omdat we inzetten op beleving. We tappen uit een ander vaatje dan andere festivals in deze omgeving." Zo wordt vol ingezet op decor, een hoofdpodium dat de omvang heeft van dat van Pinkpop en dj’s die per persoon langer zullen draaien dan op de meeste festivals.

Neverland moet in zijn ogen een traditie worden. "Armin van Buuren is mijn held. Er komt een droom uit als hij ooit op Neverland gaat draaien."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →